Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Φλώρινας (Σεπτέμβριος 2011)

ΕΛΜΕ Φλώρινας
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2011
·                   
                         ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

·                    Η φετινή σχολική χρονιά άρχισε με τις γνωστές δυσκολίες για πολλούς εκπαιδευτικούς αλλά και ολόκληρη την σχολική κοινότητα – ελλείψεις σε βιβλία, αποσπάσεις, οικονομικά κλπ. Χρειάζεται δύναμη, συμμετοχή και αγώνας συνάδελφοι, οι δυσκολίες δεν φαίνεται να λιγοστεύουν. Νέα χαράτσια, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέοι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και περιορισμός της Δημόσιας δωρεάν παιδείας μας περιμένουν.
·                    Τόσο μέσα από τις επαφές με τους συλλόγους όσο και στις γενικές συνελεύσεις πρέπει ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι να συνεισφέρουν και να προτείνουν τρόπους αντίδρασης.
·                    Το Δ.Σ. είχε μια αρχική συνάντηση με τον Προϊστάμενο Δ/θμιας κ. Τζώτζη– θ ακολουθήσουν κι άλλες – στην οποία συζητήσαμε την δημιουργία τμημάτων 25 μαθητών, την βοήθειά του για περισσότερες αποσπάσεις, την σκέψη για Εσπερινό ΤΕ.Λ., τα προβλήματα σε βιβλία και καθηγητές, την κατάσταση μετά τις περσινές συγχωνεύσεις, την διαδικασία επιλογής Υποδιευθυντών κ.α.
·                    Στο θέμα των φετινών αποσπάσεων – δέστε κείμενο ΕΛΜΕ προς Υπουργείο- έχουμε την άποψη ότι η μοριοδότηση είναι σωστή αλλά πρέπει τα λειτουργικά κενά να δίνονται έγκαιρα, να γίνονται αποσπάσεις πριν την πρόσληψη αναπληρωτών και όσοι πλεονάζουν σε περιοχές να παίρνουν απόσπαση.
·                    ΣΔΕ: Κακώς κατά τη γνώμη μας δεν αποσπάστηκαν εκεί καθηγητές μόνιμοι με εμπειρία και θα προτιμηθούν ωρομίσθιοι, συμβασιούχοι με μπλοκάκι κλπ.
·                    Κρίσεις Διευθυντών: η διαδικασία ήταν η καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Παρ όλα αυτά επιδέχεται βελτίωση σε πολλά σημεία π.χ. ποια κριτήρια μοριοδοτούνται και πόσο, συνέντευξη κλπ. Επίσης θεωρούμε ακατανόητο τον διαχωρισμό σε Γενική και Τεχνική εκπαίδευση, καθώς και την υποχρεωτική επιλογή μεταξύ Συμβούλων και Διευθυντών που έγινε κατά την εξέλιξη της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών ξαφνικά με αποφάσεις του Υπουργείου αναιτιολόγητα και αντιδεοντολογικά. 
·                    Συγχωνεύσεις σχολείων: ετοιμάζεται 2ο κύμα. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία άλλη συγχώνευση. Αντίθετα θα αγωνιστούμε για την ακύρωση των προηγούμενων. Τα προβλήματα σε χωριά και στο σχολείο του Βαρυκού μας δικαιώνουν.
·                    Με απόφαση του 15ου Συνεδρίου μειώθηκε η εισφορά στην ΟΛΜΕ κατά 3 ευρώ. Έτσι συνολικά διαμορφώνεται για κάθε συνάδελφο η εισφορά σε 27 αντί 30 ευρώ το χρόνο.
·                    Σύνδεσμοι: Πρέπει να ανανεωθούν και επίσης δεν υπήρξε συμμετοχή σε συναδέλφους στις θεματικές ομάδες εργασίας.
·                    Τέλος το ΔΣ θα επιδιώξει συναντήσεις με Γονείς, Μαθητές και Διευθυντές σχολικών μονάδων.

Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για Γενική Συνέλευση (16-09-2011)


ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

                       
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας ΣΥΓΚΑΛΕΙ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
στο
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Φλώρινας
στις 6.30 το απόγευμα
(Η πρώτη θα γίνει στον ίδιο χώρο και ώρα Τρίτη 20/9/11)


ΘΕΜΑΤΑ

·          ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΜΕ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
·          ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ


           

Ανακοίνωση για οργάνωση φροντιστηριακών μαθημάτων (15-09-2011)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    15/9/2011

                       
                                               

«ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ»  ΕΛΜΕ



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας, στα πλαίσια  απόφασης της Γ.Σ. των Προέδρων ΕΛΜΕ, προτείνει και πάλι σε όσους συναδέλφους προσφέρονται εθελοντικά να προχωρήσουν, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων τους, στην οργάνωση βοηθητικών μαθημάτων σε αδύνατους οικονομικά ή με μαθησιακές δυσκολίες μαθητές.
Μετά την διακοπή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της ΠΔΣ, η ΟΛΜΕ έκρινε την παραπάνω πρόταση ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε  για την ενίσχυση των μαθητών μας.
Οι όποιες δυσκολίες μπορούν να συζητηθούν και να ξεπεραστούν με καλή θέληση απ όλους.
Για περαιτέρω πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής  επικοινωνήστε με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας.



              Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επιστολή-διαμαρτυρία για τις αποσπάσεις (15-09-2011)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Πλ. Μόδη 3                           

531 00 Φλώρινα                                
Τηλ. 23850-23942, 28287

και  cbamn@sch.gr

http://elme-florina.blogspot.com/ 

Ημερομηνία: 15  / 9 / 2011




ΠΡΟΣ:

κ.  Υπουργό Παιδείας


ΚΟΙΝ:

·        Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
·        ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΟΛΜΕ


Θέμα: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
                        και ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΔΕ

Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

Από την αρχή η ΕΛΜΕ Φλώρινας είχε τοποθετηθεί υπέρ της μοριοδότησης στις αποσπάσεις για να αποφεύγονται φαινόμενα συναλλαγών και αδικιών. Ωστόσο αυτό που παρατηρήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά, δηλ. η καθυστέρηση στις αποφάσεις και ο μικρός αριθμός αποσπάσεων μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στο όλο εγχείρημα. Άλλωστε ο σκοπός της μοριοδότησης δεν είναι ούτε ο περιορισμός του αριθμού αποσπάσεων ούτε η τιμωρία εκπαιδευτικών.
Προτείνουμε:
1. Άμεσο νέο κύκλο αποσπάσεων με τα νέα κενά που προκύπτουν  στα σχολεία τώρα και οπωσδήποτε ΠΡΙΝ τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών.
2. Την άμεση μετακίνηση συναδέλφων απο περιοχές όπου τα πλεονάσματα είναι πολύ μεγάλα, και ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να απασχοληθούν εκεί, σε περιοχές ενδιαφέροντός τους. Ειδικά για  συναδέλφους με οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα. Επίσης να εξετασθούν περιπτώσεις όπου δημιουργούνται θέσεις αποσπάσεων από την δυνατότητα ταυτόχρονης αλυσιδωτής μετακίνησης συναδέλφων σε διάφορους νομούς με βάση τις προτιμήσεις τους (τράμπα).
3. Επι πλέον ποσοστό αποσπάσεων για ειδικές περιπτώσεις συναδέλφων με μεγάλα προβλήματα με ομόφωνη γνώμη του ΚΥΣΔΕ, διαφανή και αιτιολογημένη.
4. Αύξηση του αριθμού αποσπάσεων μονίμων και χρόνια εργαζομένων συναδέλφων στα ΣΔΕ αντί της πρόσληψης ωρομισθίων.   


            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μπουντουλούλης Ευάγγελος                   Παπαδοπούλου Ρούλα

Αναπλήρωση στην τράπεζα αίματος (13-09-2011)

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι εξυπηρετήθηκαν από την τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ  να φροντίσουν, όσο γίνεται, να αναπληρώσουν μέρος του αίματος που έχουν παραλάβει.
Θεωρούμε ότι είναι σωστό να εξυπηρετούνται περισσότεροι συνάδελφοι, όταν υπάρξει πρόβλημα.

Συγχαρητήρια επιστολή στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ (13-09-2011)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και  όλους τους μαθητές της Δ/θμιας Εκπ/σης  που κατάφεραν να εισαχθούν στα Α.Ε.Ι   και τους εύχεται καλές σπουδές, δημιουργικά χρόνια  και να αγωνίζονται για την πραγμάτωση των ονείρων τους.
Ευχόμαστε, όμως, και σε όσους δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή να έχουν επιτυχία στις μελλοντικές επιλογές τους.