Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Φλώρινας στις 02-02-2012


ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

                  
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας ΣΥΓΚΑΛΕΙ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
στο
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Φλώρινας
στις 6.15 το απόγευμα


ΘΕΜΑΤΑ

·          ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
·          ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Ανακοίνωση Συνεδρίασης ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας στις 31-01-2012

Την ΤΡΙΤΗ 31/1/12 θα γίνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με διάφορα θέματα

στο Ξενοδοχείο ΦΑΙΔΩΝ στις 7:15.

Τα Δ.Σ. είναι πάντα ανοικτά σε όλους τους συναδέλφους.

Επιστολή της Ιωαννίδου Σοφίας, Γυμνάσιο - ΛΤ Λαιμού (25-01-2012)

«Εμείς είμαστε ακρίτες, κυρία»
Αυτό είπαν τα παιδιά της τρίτης τάξης του Γυμνασίου Λαιμού  στη συνάδελφο που θέλησε να προκαλέσει «ιδεοθύελλα» με τη λέξη ακρίτες. Παρήγορη αλήθεια βεβαιότητα. Στη βορειοδυτική εσχατιά της ελληνικής επικράτειας δεκαπεντάχρονα παιδιά αισθάνονται ακρίτες. Κι αν έχουνε δίπλα τους τη λίμνη, δεν χάνονται στα λιμνάζοντα νερά των ποικίλλων συμβιβασμών και υποχωρήσεων της εποχής μας.  
Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Λαιμού, ένα σχολείο που με βάση τα καινούρια δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και τις ήδη εφαρμοζόμενες και σχεδιαζόμενες πολιτικές αποδιάρθρωσης, δεν έχει λόγο ύπαρξης.  Δεν είναι βιώσιμο εφόσον σύμφωνα με κάποιους δεν συμπληρώνει ικανό αριθμό μαθητών ανά τάξη (καμία σχέση με τα τριανταπενταμελή τμήματα που.. οραματίζονται οι εισηγητές της νέας τάξης στη σχολική ζωή). Στοιχίζει πολύ, αφού η αντιστοιχία καθηγητών-μαθητών  δεν συμφωνεί με τη διαίρεση που έχουν στο κεφάλι τους οι εμπνευστές της αποδόμησης της εκπαίδευσης. Κλείνει συχνά, λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε καλύτερα να μην ανοίγει διόλου, κι ας είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί  τα χωριά του δήμου Πρεσπών.
Γιατί να λαμβάνεται μέριμνα για εξήντα πέντε Ελληνόπουλα στα σύνορα, ας δοθούν αυτά τα χρήματα σε «συμβούλους» που ευαγγελίζονται «τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή», στα «project» της σύγχρονης δουλείας για τους πληβείους της νέας εποχής. Ας κλείσει το σχολείο, ας ερημώσουν τα χωριά, ας συρρικνωθεί η Ελλάδα...
Σήμερα 25/01/2012 η προσέλευση είχε οριστεί στις 8 και 10 π. μ. κανονικά. Οι εκπαιδευτικοί που με δικά μας οχήματα και έξοδα καθημερινά κάνουμε τη διαδρομή Φλώρινα-Πρέσπες είτε Κοζάνη-Καστοριά-Πρέσπες, βρήκαμε ομίχλη, παγετό, χιονόπτωση. Όχι δεν επρόκειτο για κάτι καινούριο, αυτή η κατάσταση είναι η ρουτίνα μας. Και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για να αντισταθμίζεται η ταλαιπωρία.  Ούτε οδοιπορικά δεν λαμβάνουν οι συνάδελφοι οδηγοί, αν και πολλοί συμπληρώνουν ωράριο σε δυο και τρία συνολικά σχολεία. Μάλιστα βρέθηκαν κάποιοι να πουν πως έπρεπε,   τις ημέρες που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω παγετού, οι εκπαιδευτικοί «να βρίσκονται στη θέση τους». Προφανώς, εννοούσαν,  με ειδικά μισθωμένα από το υπουργείο «μας» ελικόπτερα (!) «Αν δε θέλουν, ας παραιτηθούν», ακούστηκε …ανεπισήμως από επίσημα χείλη.
Ε, λοιπόν όχι, δε θα παραιτηθούμε. Επειδή για μας δεν ισχύουν οι κούφιες εξαγγελίες για το «νέο σχολείο», μεταμοντέρνο έκτρωμα της νέας εποχής. Επειδή το σχολείο έχει  φλέβες, αίμα, καρδιά και δική του ζωή. Επειδή οι έννοιες αλληλεγγύη, συντροφικότητα, ελπίδα παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στις καθημερινές δυσκολίες και αντιπαλεύουν την απαξίωση από την μια μεριά και την απογοήτευση από την άλλη.
Επειδή, σήμερα, παρά την ολισθηρότητα που ακινητοποίησε το σχολικό λεωφορείο, τα παιδιά ήρθανε στο σχολείο του Λαιμού. Πολλά  ξεκίνησαν με δική τους πρωτοβουλία και έφτασαν  με τα πόδια από διπλανά χωριά παρέες παρέες . Άλλα μεταφέρθηκαν από τους γονείς σε συγκεκριμένα σημεία, όπου υπήρχε καλύτερη πρόσβαση για το λεωφορείο.  Πάντως ήρθανε …και στα μάτια τους φώλιαζε η χαρά  κι οι «ανταύγειες απ’ το θαύμα του κόσμου». Ήρθανε..γιατί  είναι ακρίτες.

Διευκρινιστική επιστολή προς τους Υπεύθυνους του Blog Florine@ (21-01-2012)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προέδρου ΕΛΜΕ Φλώρινας


21/ 1/ 2012
ΠΡΟΣ     FLORINE@

Αγαπητοί Υπεύθυνοι της FLORINE@

    Στην επιστολή της ΕΛΜΕ Φλώρινας της 17/1/2012 με τίτλο ‘Προβλήματα σχολικών μονάδων στο πλαίσιο των καλλικρατικών δήμων’ την οποία σας αποστείλαμε και δημοσιεύσατε – και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό – θέσατε ως ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ την φράση: ΄ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ΄, φράση η οποία αλλοιώνει την ουσία της επιστολής μας και μας εμπλέκει στην προβαλλόμενη στον τύπο διαμάχη μεταξύ Δημάρχου Φλώρινας, Περιφέρειας κ.α.
    Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα εξής (και παρακαλούμε για την αυτούσια δημοσίευση της παρούσης στην ιστοσελίδα σας):

·   Η κεντρική ιδέα της επιστολής είναι ότι οι νέοι μεγάλοι Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν επιφορτισθεί με πολλές λειτουργίες και δαπάνες σε σχέση με τα σχολεία  και αντίστοιχα υπάρχει ελλιπέστατη – κεντρική μέχρι στιγμής - χρηματοδότηση στους Δήμους και στα σχολεία. Απ' ότι δε φαίνεται αυτό θα επιδεινωθεί στο μέλλον αφού σχεδιάζεται αύξηση των αρμοδιοτήτων των Δήμων.
·   Ήδη υπάρχει 50% περικοπή των κονδυλίων στα σχολεία μας φέτος.
·   Το ψύχος απλά ανέδειξε νωρίτερα τις αδυναμίες αυτές όπως και τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την χρηματοδότηση.
·   Αναφέρουμε στην επιστολή και τους τρεις Δήμους της Φλώρινας.
·   Τέλος η επιστολή ασφαλώς θίγει την αργοπορία στο καθαρισμό, αποχιονισμό, επισκευές κλπ, αλλά αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε δει και κυρίως ο ίδιος ο Δήμος παραδέχτηκε παραπέμποντας στην ελλιπή χρηματοδότηση και σε άλλους  κατά τη γνώμη του λόγους, στους οποίους δεν θα υπεισέλθουμε αφού δεν είναι αυτός ο ρόλος μας.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε μέλημα να υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους σε όλα τα επίπεδα, τις ευθύνες τους για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και να διαμαρτυρόμαστε όταν παρατηρούνται προβλήματα, αγωνιζόμενοι μαζί με όλους τους πολίτες για την βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης Εκπαίδευσης.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικό Δελτίο - Ιανουάριος 2012 (19-01-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  -  ΙΑNOΥΑΡΙΟΣ  2012


·      ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ελπίζουμε καλύτερη από το 2012.
·      Οι νέες συνθήκες επιβάλλουν επαγρύπνηση, αλληλεγγύη και αγώνες.
·      Υπάρχουν δύο ευχάριστα νέα από το μέτωπο… 1ο η κατάργηση της 3ετίας για τους νεοδιόριστους συναδέλφους  και  2ο η τροποποίηση που δεν θα παραγράφει τον πλεονάζοντα χρόνο από το νέο μισθολόγιο. Και τα δύο ήταν αιτήματα του Σ.Κ., αν και δεν λύνουν τα προβλήματα, και της παραμονής νεοδιόριστου και μετατιθέμενου επί διετία, και της οικονομικής μας εξαθλίωσης.  Επομένως συνεχίζουμε…
·    Στο θέμα της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες. Το Δ.Σ. θα έχει άμεσα συνάντηση με τους αντίστοιχους συλλόγους Φλώρινας και θα σας ενημερώσει.
·     Ζητάμε αν ψηφιστεί ο νέος νόμος για την ΤΕΕ η ΕΠΑΣ Φλώρινα να μετατραπεί σε Απογευματινό ΤΕ.Λ.
·     Σε συνάντηση με τον Προϊστάμενο ΔΔΕ είχαμε την υπόσχεση ότι θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ οι πίνακες με τη διάθεση και τις ώρες απασχόλησής των συναδέλφων.
·     Εκφράσαμε την συμπαράστασή μας στους απεργούς της Χαλυβουργικής και έμπρακτα, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους. Επίσης την διαμαρτυρία μας για τα χαράτσια και τη διακοπή ρεύματος από ΔΕΗ.
·     Το Δ.Σ. θα έχει συνάντηση με τους αναπληρωτές και ωρομισθίους του νομού μας για καλύτερο συντονισμό. Καλούνται να έρθουν στο επόμενο Δ.Σ. Τρίτη 31 Ιαν στις 7.15 σε χώρο που θα ανακοινώσουμε.
·     Τα Δ.Σ. ΕΛΜΕ είναι ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
·     Στο θέμα των ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ κινούμαστε προς την κατεύθυνση προσφυγών. – ΔΕΣΤΕ σχετικό email.
·     Η ΕΛΜΕ εκφράζει με ανακοίνωση τις ευχαριστίες της σε όσους συναδέλφους συμμετέχουν και σε όσους προσφέρθηκαν για τα Φροντιστήρια Αλληλεγγύης ΕΛΜΕ.
·     Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΛΜΕ πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο 2012.
·     Οι συνδρομές ΕΛΜΕ από το 2012 θα κρατούνται μέσω ΕΑΠ. Σχετική ανακοίνωση έχει βγει. Πρέπει όμως επίσης να τακτοποιηθούν όλοι για το 2011.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή προς τους Δημάρχους για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο των καλλικρατικών δήμων (18-01-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Γραφεία ΔΔΕ Φλώρινας

ΚΤΙΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ                  

531 00 Φλώρινα                               
Τηλ. 23850-23942, 28287

και  cbamn@sch.gr

http://elme-florina.blogspot.com/ 

Ημερομηνία: 17 / 01 / 2012




ΠΡΟΣ:

 ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΚΟΙΝ:

·       ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Θέμα:    Προβλήματα σχολικών μονάδων στο πλαίσιο
                 των καλλικρατικών δήμων        
           
Κύριε Δήμαρχε,

Με το ξεκίνημα της λειτουργίας του θεσμού των καλλικρατικών δήμων - που συνέπεσε και με την νέα σχολική χρονιά 2011-12 - εμφανίστηκαν μία σειρά από προβλήματα που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τα περισσότερα από αυτά οφείλονται στην ελλιπή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων σε συνδυασμό με την εκτόξευση των τιμών στις λειτουργικές δαπάνες μίας σχολικής μονάδας.
Όπως γνωρίζετε και εσείς, τα κονδύλια που έρχονται πλέον για τις σχολικές επιτροπές έχουν περικοπεί κατά 50 %, ποσό το οποίο δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ήδη ελλείψεις σε απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό και αδυναμία υλοποίησης συντήρησης και επισκευής του εκπαιδευτικού και του κτιριακού εξοπλισμού σε αρκετές σχολικές μονάδες.
Ο λόγος για τον οποίο δεν περισσεύει ούτε ευρώ, στην κυριολεξία για διαφορετικές δαπάνες είναι ότι τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε ακόμη και για τις δαπάνες θέρμανσης μίας σχολικής μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον νομό μας αλλά και την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Ιδιαίτερα τώρα με τις ακραίες τιμές της θερμοκρασίας που σημειώνονται λόγω του πολικού ψύχους που επικρατεί, και την κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που αυτό συνεπάγεται (χαρακτηριστικά μία μεσαίου μεγέθους σχολική μονάδα αυτές τις ημέρες χρειάζεται τουλάχιστον έναν τόνο πετρέλαιο ανά εβδομάδα), καταλαβαίνετε ότι τα σχολεία μας δεν θα είναι πλέον σε θέση να καλύψουν ούτε και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Από την άλλη εντοπίζεται και ένα πρόβλημα στην ανταπόκριση του Δήμου σας στην επίλυση πρακτικών και τεχνικών ζητημάτων στις σχολικές μονάδες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των καλλικρατικών δήμων. Η συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου σας ακόμη και σε επείγοντα ζητήματα ηλεκτρολογικών και υδραυλικών επισκευών και σε θέματα ασφαλείας έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι η αναμενόμενη, γεγονός το οποίο επιτείνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων μας. Χαρακτηριστικά, με την τρέχουσα κατάσταση σας αναφέρουμε τον μη έγκαιρο αλλά και ελλιπή καθαρισμό των σχολικών αυλών από το χιόνι, όπως και των δρόμων εντός του δήμου. Η ανταπόκριση από τη πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου σας αυτές τις ημέρες θεωρούμε ότι δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμείνουν κάποιες από τις ημέρες αυτές κλειστά εντελώς αδικαιολόγητα και να χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες.

Ως ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία μας, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να λειτουργήσουν και πως θα καλυφτούν όλες οι απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες συντήρησης, ακόμη και της δαπάνης για αγορά πετρελαίου και συνεχίζουμε να ανησυχούμε για την εύρυθμη λειτουργία τους.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Μπουντουλούλης Ευάγγελος                   Κολοκοντές Αργύρης

Ψήφισμα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στη άδικη λογική των χαρατσιών (18-01-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΨΗΦΙΣΜΑ    18/1/2012

                            
           
                                               
Ψήφισμα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας
ενάντια στη άδικη λογική των χαρατσιών

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας  εκφράζει την αντίθεση του σε κάθε είδους εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα (χαράτσι στην ΔΕΗ ως τέλος ακινήτων, οριζόντιες έκτακτες εισφορές, αύξηση αντικειμενικών κριτηρίων κτλ ) τα οποία παίρνονται με μία εντελώς άδικη και παράλογη συλλογιστική και έχουν μόνο ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Ειδικά το εκβιαστικό μέτρο της σύνδεσης του έκτακτου τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη πληρωμής του - ακόμα και από άνεργους ή αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας – θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό και είναι εντελώς ανήθικο να το διαπραγματεύεται ο οποιοσδήποτε για να πετύχει τους δικούς του στόχους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζει την αγανάκτηση του στα άδικα εισπρακτικά μέτρα, δηλώνει την συμπαράσταση του σε κάθε πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στην πληρωμή των παράλογων χαρατσιών και καταδικάζει την τακτική της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για μη πληρωμή του απαράδεκτου χαρατσιού.

              Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εργαζομένους της Χαλυβουργικής, του Alter καθώς και όλων των εργαζομένων που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις (18-01-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΨΗΦΙΣΜΑ    18/1/2012

                            
                                                           
Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εργαζομένους της Χαλυβουργικής, του Alter καθώς και όλων των εργαζομένων
που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. και του Alter  ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, καθώς και όλων των εργαζόμενων που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα είναι καθημερινές, ενώ χιλιάδες απολύσεις προετοιμάζονται και στο Δημόσιο Τομέα.

Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.,  αφορά όλους τους εργαζόμενους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων που αγωνίζονται για τη διατήρηση αξιοπρεπών αμοιβών και εργασιακών σχέσεων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας πήρε την απόφαση να ενισχύσει οικονομικά τον αγώνα των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία με το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης.


              Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Απόφαση του ΔΣ και Ανακοίνωση για τα Οδοιπορικά (18-01-2012)

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ Γ.Σ.  ,
ΤΟ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΑ  ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ)
ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ κ.α. ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
και ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ να:
1) ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ και
2) ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΔΕ και τα ΕΝΤΕΛΛΟΜΕΝΑ

Δ.Σ. ΕΛΜΕ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ανακοίνωση για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ (18-01-2012)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΤΑ Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ανοικτά σε σας και μπορείτε να τα παρακολουθείτε

το επόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα είναι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012
- έχει γίνει ήδη ένα στις 17 Ιανουαρίου

ΘΑ πραγματοποιηθεί στις 7.15 το απόγευμα σε μέρος που θα ανακοινώσουμε

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ευχαριστήριο Δ.Σ. ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή των συναδέλφων στα «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» 17-01-2012

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    17/1/2012

                            
                                                           

«ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ »

Ευχαριστήριο Δ.Σ. ΕΛΜΕ



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους πρώτους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόταση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προσφέρθηκαν να κάνουν  βοηθητικά μαθήματα ΔΩΡΕΑΝ σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι ετοιμάζονται για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και οι οποίοι δεν μπορούσαν για οικονομικούς λόγους να καταφύγουν σε άλλες μορφές βοήθειας.
Ήδη ξεκίνησε αυτή η διαδικασία των φροντιστηρίων αλληλεγγύης από τον Δεκέμβριο του 2011 στη Φλώρινα και από τον Ιανουάριο 2012 επιχειρείται και στο Αμύνταιο, και φυσικά ελπίζουμε να βρει περισσότερους μιμητές.
Είναι δυστυχώς γνωστό ότι εδώ και δύο χρόνια τα προγράμματα στήριξης σε μαθητές, η ΠΔΣ στο Λύκειο και Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο έχουν ουσιαστικά καταργηθεί – με εξαίρεση το πρόγραμμα της δήθεν ενισχυτικής στο Γυμνάσιο από διδάσκοντες που δεν συμπλήρωναν το ωράριό τους, μέτρο αποσπασματικό και μόνο σε όσα σχολεία υπάρχει αυτή η έλλειψη ωρών εκπ/κων – και ως ΕΛΜΕ ζητάμε να επανέλθουν βελτιωμένα.
Ωστόσο η προσφορά των συναδέλφων είναι αξιέπαινη και στο βαθμό που η επίσημη οργανωμένη εκπαίδευση δεν παρέχει τέτοια στήριξη θα προσπαθούμε να βοηθάμε τα παιδιά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη Θεμελίωση Δικαιώματος Μετάθεσης (10-01-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Γραφεία ΔΔΕ Φλώρινας

ΚΤΙΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ                  

531 00 Φλώρινα                               
Τηλ. 23850-23942, 28287

και  cbamn@sch.gr

http://elme-florina.blogspot.com/ 

Ημερομηνία: 10 / 01 / 2012




ΠΡΟΣ:

 κ.  Υπουργό Παιδείας

ΚΟΙΝ:

  • Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 • ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Θέμα: Υποχρεωτικός Χρόνος Υπηρέτησης Νεοδιόριστων και Μετατιθέμενων
            προς Θεμελίωση Δικαιώματος Μετάθεσης.
 
κ. ΥΠΟΥΡΓΕ,

Κατόπιν της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί από την εφαρμογή του Ν.4024/2011 αιτούμαστε την άμεση κατάργηση της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του Ν.3848/2010 και όλων των σχετικών διατάξεων περί υποχρεωτικής τριετούς παραμονής στην περιοχή διορισμού τους, κι εν γένει την επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου 8 του Π.Δ.50/96 όπως αυτές επικαιροποιήθηκαν από τις παραγράφους 1,2 και 3 του άρθρου 8 του Π.Δ.100/97 και ίσχυαν στις εγκυκλίους μεταθέσεων μέχρι και το 2009 ορίζοντας μεταξύ των άλλων ότι για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης:
• «…απαιτείται υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις»
• «Ο χρόνος υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζόμενων και μετατασσόμενων εκπαιδευτικών, καθώς και ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων, για οποιοδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα, λαμβάνεται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης».

Το σκεπτικό στο οποίο στηρίζουμε το αίτημα μας είναι ότι το οργανικό κενό είναι έτσι κι αλλιώς κενό, είτε μπορεί είτε όχι να διεκδικήσει την μετάθεσή του σε αυτό ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία λογική στο να μην έχει το δικαίωμα ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός να διεκδικήσει να μετατεθεί σε ένα κενό που δεν έχει καταληφθεί από κανέναν άλλο παλαιότερο συνάδελφό του και τελικώς το κενό να καλύπτεται με την πρόσληψη αναπληρωτή, ο οποίος αναπληρωτής θα μπορούσε να προσληφθεί στο κενό που προκύπτει στην περιοχή που εγκαταλείπει ο νεοδιόριστος μετά την μετάθεσή του.

Με το ίδιο σκεπτικό ζητούμε και την κατάργηση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των μετατιθέμενων στον τόπο μετάθεσής τους και την εφαρμογή υποχρεωτικής παραμονής για ένα μόνο έτος, καθώς υπάρχουν ειδικότητες στις οποίες δίνονται σπάνια οργανικά κενά για μεταθέσεις με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να αναγκάζονται να δηλώνουν όμορους και μη νομούς των τόπων συμφερόντων τους στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τις οικείες τους.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Ευάγγελος Μπουντουλούλης         Αργύριος Δ. Κολοκοντές