Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΜΕ Φλώρινας - 3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 25 Φεβρ 2013


ΕΛΜΕ Φλώρινας
3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-02-2013

·      Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα σχολεία του Νομού και ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου.
 ·      Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να εξηγήσουμε στους συναδέλφους τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνούμε με τη σχεδιαζόμενη αξιολόγηση, η οποία εκ του πονηρού στοχεύει στη μισθολογική καθήλωση μέρους του κλάδου και όχι στην ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών δομών και υποδομών, των αναλυτικών προγραμμάτων και των συνθηκών εργασίας-διδασκαλίας-μάθησης.
 ·      Συνεχίσθηκαν οι επαφές και η προσπάθεια επίλυσης: των προβλημάτων των εναπομεινάντων εκπαιδευτικών κενών και του πετρελαίου θέρμανσης των σχολικών μονάδων.
 ·      Απεστάλησαν επιστολές: 1) για τη λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και την αποπληρωμή παλαιότερων οφειλόμενων αμοιβών (συντονιστών-σχεδιαστών), 2) για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30/06/2010 και τη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους πέραν του 7ου έτους, 3)για την ελεύθερη πρόσβαση των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 ·      Υπήρξε παράσταση στη συγκέντρωση του Δήμου για το θέμα των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (σχέδιο «Αθηνά») και εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης προς: 1) το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και 2) τα Τμήματα Βαλκανικών Σπουδών και Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων.
 ·      Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του κλάδου για την θέση της ΕΛΜΕ Φλώρινας στο πλαίσιο αιτημάτων και το σχέδιο δράσης της εισήγησης της ΟΛΜΕ. Αποφασίσθηκε η υποστήριξη και των δύο.
 ·      Στη Γενική Συνέλευση Προέδρων που συγκάλεσε η ΟΛΜΕ (το Σαββάτο 23/ο2) στην Αθήνα μεταφέρθηκε η απόφαση της ΕΛΜΕ Φλώρινας για στήριξη του πλαισίου αιτημάτων και του σχεδίου δράσης της εισήγησης της ΟΛΜΕ. Επίσης διατυπώθηκαν οι προβληματισμοί μας γενικότερα για την κατάσταση στην παιδεία, το μισθολόγιο, τα εκπαιδευτικά κενά, την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας, το πετρέλαιο θέρμανσης και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων. Υπήρξε παρόμοιος προβληματισμός και από άλλες ΕΛΜΕ στα ίδια ή και άλλα ζητήματα. Θα γίνουν επαφές με τη ΔΟΕ και άλλους κλάδους για κοινή απεργιακή κινητοποίηση. Η ΟΛΜΕ θα μας γνωστοποιήσει την ημερομηνία των κινητοποιήσεων κατόπιν της ολοκλήρωσης των επαφών. (Δυστυχώς, η συμμετοχή στην απεργία της 20/02 δεν ήταν η αναμενόμενη. Στην δική μας ΕΛΜΕ περίπου 15%).
 ·      Διεξάγεται αιμοδοσία από 18 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και 01 Μαρτίου 2013 από την ΕΛΜΕ για την τράπεζα αίματος που διαθέτει. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι για συμμετοχή.
 ·      Η ΕΛΜΕ στήριξε την ομιλία-εκδήλωση με θέμα : «Σεισμική Δραστηριότητα – Όλη η Αλήθεια» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Φλωρίνης με ομιλητή τον σεισμολόγο και καθηγητή της Γεωλογικής Σχολής κ.Θεόδωρο Τσάπανο.
 ·      Η ΕΛΜΕ διοργανώνει ομιλία-εκδήλωση με θέμα: «Αξιολόγηση και Νέο Σχολείο» και ομιλητή τον καθηγητή και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ.Γιώργο Γρόλλιο, την Πέμπτη 28/2/2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του ΕΒΕ.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ Φλώρινας