Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΛΜΕ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 Η ΕΛΜΕ Φλώρινας σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας :

1.      Θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση Κλάδου από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 11:00 π.μ.

2.      Θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης των Αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Φλώρινας στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 30/06/2013 μέχρι 03/07/2013), από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 16:30 μ.μ.

3.      Για όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στη Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες του κλάδου, η ημέρα αυτή έχει ζητηθεί από το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα συνδικαλιστικής αδείας και θα ακολουθήσει η σχετική του ανακοίνωση.

 Κατόπιν των ανωτέρω:


1.      Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι-ες συνδυασμοί-παρατάξεις ή/και μεμονωμένοι υποψήφιοι-ες να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, κάθε συνδυασμός-παράταξη που επιθυμεί να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να καταρτίσει ψηφοδέλτιο στο οποίο να περιλαμβάνονται με αλφαβητική σειρά όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού και φυσικά η επωνυμία του ψηφοδελτίου. Κάθε μεμονωμένος υποψήφιος-α αποτελεί συνδυασμό και αναγράφεται σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο χωρίς να απαιτείται απαραιτήτως επωνυμία.

2.      Όλοι οι ενδιαφερόμενοι-ες συνδυασμοί-παρατάξεις ή/και μεμονωμένοι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι την Δευτέρα 08/04/2013 και ώρα 14:00μ.μ. Για το σκοπό αυτό πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ (Αργύρη Κολοκοντέ, τηλ. 6977162569). Πιο συγκεκριμένα: Ζητείται μέχρι την προκαθορισμένη καταληκτική ημερομηνία να αποστείλουν με e-mail στη διεύθυνση argiriskol@gmail.com το ψηφοδέλτιό τους και να έρθουν και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο για την επιβεβαίωση λήψης του e-mail και της υποψηφιότητάς τους. Ακόμη, ζητείται εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών (μέχρι την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία). 

3.      Δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΟΛΜΕ (συμπεριλαμβανομένου και όσων υπηρετούν στο νομό με απόσπαση). Ωστόσο, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι συνάδελφοι ψηφίζουν μέσω άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπροσώπους σε άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπάγονται στο ενιαίο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο όπου ανήκει και η ΟΛΜΕ.

 Όσον αφορά τους συναδέλφους που επιθυμούν να ψηφίσουν:

1.      Όσοι μόνιμοι συνάδελφοι καταβάλλουν τις εισφορές ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ μέσω της μισθοδοσίας τους, δεν έχουν καμία εκκρεμότητα-υποχρέωση και θεωρούνται οικονομικά τακτοποιημένοι.

2.      Όσοι μόνιμοι συνάδελφοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους μέσω της μισθοδοσίας τους, για να ψηφίσουν θα πρέπει επί τόπου να πληρώσουν την πρώτη δόση του 2013, δηλαδή 13,50€. (Η δεύτερη δόση 13,50€,  από την συνολική εισφορά των 27,00€, θα καταβληθεί στις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. το Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2013).

3.      Όσοι μόνιμοι συνάδελφοι υπηρετούν στο νομό αποσπασμένοι από άλλες περιοχές μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να πληρώσουν μόνον αν υποδείξουν βεβαίωση αποδοχών του τελευταίου μήνα στην οποία εμφανίζονται ότι εξοφλούν τις απαιτούμενες εισφορές στην περιοχή όπου μισθοδοτούνται. Ειδάλλως, πρέπει επί τόπου να καταβάλλουν και αυτοί το ποσό των 13,50€.

4.      Όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ψήφισαν και πλήρωσαν (βάση των υπαρχόντων καταλόγων) στις εκλογές της 3ης Δεκέμβρη 2012 (ανάδειξης του Δ.Σ.), δεν έχουν καμία εκκρεμότητα-υποχρέωση και θεωρούνται οικονομικά τακτοποιημένοι.

5.      Όσοι αναπληρωτές δεν ψήφισαν/δεν πλήρωσαν στις εκλογές της 3ης Δεκέμβρη 2012 (ανάδειξης του Δ.Σ.) και επιθυμούν να ψηφίσουν στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων, πρέπει επί τόπου να καταβάλλουν 15,00€ (ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή, καθώς 12,00€ αντιστοιχούν στην ΟΛΜΕ, 3,00€ στην ΑΔΕΔΥ και τίποτα στην ΕΛΜΕ).

6.      Όσοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ψήφισαν και πλήρωσαν (βάση των υπαρχόντων καταλόγων) στις εκλογές της 3ης Δεκέμβρη 2012 (ανάδειξης του Δ.Σ.), δεν έχουν καμία εκκρεμότητα-υποχρέωση και θεωρούνται οικονομικά τακτοποιημένοι.

7.      Όσοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δεν ψήφισαν/δεν πλήρωσαν στις εκλογές της 3ης Δεκέμβρη του 2012 και επιθυμούν να ψηφίσουν στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων πρέπει επί τόπου να καταβάλλουν 10,00€.

Σημειώνονται τα ακόλουθα :
1.      Οι εκλογές διεξάγονται παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
2.      Θα υπάρχει μία μόνο κάλπη, στη Φλώρινα.
3.     Οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπείας τους.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ