Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΜΕ Φλώρινας - 3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 25 Φεβρ 2013


ΕΛΜΕ Φλώρινας
3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-02-2013

·      Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα σχολεία του Νομού και ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου.
 ·      Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να εξηγήσουμε στους συναδέλφους τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνούμε με τη σχεδιαζόμενη αξιολόγηση, η οποία εκ του πονηρού στοχεύει στη μισθολογική καθήλωση μέρους του κλάδου και όχι στην ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών δομών και υποδομών, των αναλυτικών προγραμμάτων και των συνθηκών εργασίας-διδασκαλίας-μάθησης.
 ·      Συνεχίσθηκαν οι επαφές και η προσπάθεια επίλυσης: των προβλημάτων των εναπομεινάντων εκπαιδευτικών κενών και του πετρελαίου θέρμανσης των σχολικών μονάδων.
 ·      Απεστάλησαν επιστολές: 1) για τη λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και την αποπληρωμή παλαιότερων οφειλόμενων αμοιβών (συντονιστών-σχεδιαστών), 2) για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30/06/2010 και τη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους πέραν του 7ου έτους, 3)για την ελεύθερη πρόσβαση των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 ·      Υπήρξε παράσταση στη συγκέντρωση του Δήμου για το θέμα των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (σχέδιο «Αθηνά») και εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης προς: 1) το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και 2) τα Τμήματα Βαλκανικών Σπουδών και Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων.
 ·      Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του κλάδου για την θέση της ΕΛΜΕ Φλώρινας στο πλαίσιο αιτημάτων και το σχέδιο δράσης της εισήγησης της ΟΛΜΕ. Αποφασίσθηκε η υποστήριξη και των δύο.
 ·      Στη Γενική Συνέλευση Προέδρων που συγκάλεσε η ΟΛΜΕ (το Σαββάτο 23/ο2) στην Αθήνα μεταφέρθηκε η απόφαση της ΕΛΜΕ Φλώρινας για στήριξη του πλαισίου αιτημάτων και του σχεδίου δράσης της εισήγησης της ΟΛΜΕ. Επίσης διατυπώθηκαν οι προβληματισμοί μας γενικότερα για την κατάσταση στην παιδεία, το μισθολόγιο, τα εκπαιδευτικά κενά, την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας, το πετρέλαιο θέρμανσης και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων. Υπήρξε παρόμοιος προβληματισμός και από άλλες ΕΛΜΕ στα ίδια ή και άλλα ζητήματα. Θα γίνουν επαφές με τη ΔΟΕ και άλλους κλάδους για κοινή απεργιακή κινητοποίηση. Η ΟΛΜΕ θα μας γνωστοποιήσει την ημερομηνία των κινητοποιήσεων κατόπιν της ολοκλήρωσης των επαφών. (Δυστυχώς, η συμμετοχή στην απεργία της 20/02 δεν ήταν η αναμενόμενη. Στην δική μας ΕΛΜΕ περίπου 15%).
 ·      Διεξάγεται αιμοδοσία από 18 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και 01 Μαρτίου 2013 από την ΕΛΜΕ για την τράπεζα αίματος που διαθέτει. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι για συμμετοχή.
 ·      Η ΕΛΜΕ στήριξε την ομιλία-εκδήλωση με θέμα : «Σεισμική Δραστηριότητα – Όλη η Αλήθεια» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Φλωρίνης με ομιλητή τον σεισμολόγο και καθηγητή της Γεωλογικής Σχολής κ.Θεόδωρο Τσάπανο.
 ·      Η ΕΛΜΕ διοργανώνει ομιλία-εκδήλωση με θέμα: «Αξιολόγηση και Νέο Σχολείο» και ομιλητή τον καθηγητή και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ.Γιώργο Γρόλλιο, την Πέμπτη 28/2/2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του ΕΒΕ.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ Φλώρινας

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ομιλία για την Αξιολόγηση - Φλώρινα, Πέμπτη 28 Φεβρ 2013


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας σάς προσκαλεί στην Εκδήλωση-Ομιλία, που διοργανώνει την Πέμπτη 28/02/2013 και ώρα 18:00μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο), με θέμα : «Αξιολόγηση και Νέο Σχολείο».
 Ομιλητής : Ο καθηγητής και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., κ. Γιώργος Γρόλλιος.

  
Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση-Ομιλία με θέμα : «Σεισμική Δραστηριότητα – Όλη η Αλήθεια» - Φλώρινα - Κυριακή 24 Φεβρ 2012




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας

 Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας στηρίζει την πρωτοβουλία των Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φλωρίνης και προσκαλεί τα μέλη της στην Εκδήλωση-Ομιλία με θέμα : «Σεισμική Δραστηριότητα – Όλη η Αλήθεια», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  24/02/2013 και ώρα 11:30π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
Ομιλητής : Ο σεισμολόγος και καθηγητής της Γεωλογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κ. Θεόδωρος Τσάπανος.

Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Φλώρινας - Δευτέρα 18 Φεβρ 2013



ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 ύστερα και από την πρόταση της ΟΛΜΕ
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
στο αμφιθέατρο του
1ου ΓΕΛ Φλώρινας
ώρα 18.30
[ η 1η … που απαιτεί απόλυτη απαρτία θα γίνει στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 15/2  ώρα 18.30 ]
  
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ :
·    Την εισήγηση της ΟΛΜΕ
·    Το πρόγραμμα δράσης
·    Δικές μας/σας προτάσεις για τη Γ.Σ. Προέδρων

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Αναγνώριση της Προϋπηρεσίας Αναπληρωτών και Μισθολογική Κατάταξη



ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γραφεία ΔΔΕ Φλώρινας

ΚΤΙΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ                  

531 00 Φλώρινα                                 

Ημερομηνία: 06/02/2013




ΠΡΟΣ:

κ.  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΚΟΙΝ:

·        κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
·        κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΟΛΜΕ


Θέμα : Αναγνώριση της Προϋπηρεσίας Αναπληρωτών και Μισθολογική Κατάταξη.
κ. Υπουργέ,
 Σύμφωνα με το αρθ.9, παρ.2. του Ν.3848/2010 :
«Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3».
 Ωστόσο, η μη τήρηση της παρ. 1 του αρθ.2 του Ν.3848/2010, όπου ρητά ορίζεται ότι:
«Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο έτη διαγωνισμό για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα….»
οδηγεί στην παραποίηση της ουσίας τόσο του άρθρου 3 όσο και του άρθρου 9 του νόμου και στη μέχρι και σήμερα μη ενεργοποίηση-εφαρμογή-τήρησή τους.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΔΜ ΚΑΙ ΤΕΙ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ :
 1) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ
2) ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας στηρίζει την προσπάθεια συνέχισης της αυτοδύναμης και αυτοδιοίκητης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως κύτταρο ανάπτυξης, δημιουργό γνώσης και φορέα πολιτισμού. 
Προτρέπουμε τα μέλη μας και την ευρύτερη κοινωνία να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://uowmfriends.gr/ και να συνυπογράψουν το σχετικό κείμενο συλλογής υπογραφών ή να υπογράψουν στις σελίδες συλλογής χειρόγραφων υπογραφών που κυκλοφορούν στην πόλη.
Θεωρούμε ότι :
 ·       Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας δεν πρέπει να μείνει η μόνη Περιφέρεια της χώρας χωρίς Αυτοδύναμο Πανεπιστήμιο.
·       Οι επιλογές της απομάκρυνσης από τη Φλώρινα του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών και του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων είναι λανθασμένες, επειδή το μεν πρώτο τμήμα βρίσκεται στο φυσικό του χώρο για να διατελέσει το αντικείμενο των σπουδών του και τις διαβαλκανικές έρευνες και συνεργασίες, το δε δεύτερο τμήμα έχει την ιδιαιτερότητα του ποιοτικού ελέγχου και το πλεονέκτημα του να βρίσκεται σε ένα πλέγμα εγκαταστάσεων και τμημάτων σπουδών (Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής) που εξυπηρετούν την κατεύθυνση του, οπότε και είναι λανθασμένη η απομάκρυνσή του από τη Φλώρινα, καθώς και η συνένωσή του με ένα τμήμα με διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών και ουσιαστικά άλλη κατεύθυνση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            Αργύρης Κολοκοντές                                            Ηλίας Μούλελης

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΜΕ Φλώρινας - Ελεύθερη Πρόσβαση Εκπαιδευτικών σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία



Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γραφεία ΔΔΕ Φλώρινας

ΚΤΙΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Διοικητήριο)

531 00, Φλώρινα                                

Ημερομηνία: 07/02/2013

ΠΡΟΣ:

κ.  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΚΟΙΝ:

·        κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΟΛΜΕ


Θέμα : Ελεύθερη Πρόσβαση Εκπαιδευτικών σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία.
κ. Υπουργέ,
Με το διττό σας αξίωμα ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ανάκληση της ΚΥΑ Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού-Τουρισμού με την οποία καταργήθηκε το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε Αρχαιολογικούς Χώρους, σε Μνημεία και Μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο (ΦΕΚ 1954, τεύχος Β΄, 15-06-2012), και κατά συνέπεια να επαναφέρετε και πάλι σε ισχύ την ελεύθερη είσοδο των εκπαιδευτικών στους προαναφερόμενους χώρους (μέτρο που ισχύει και καλώς ισχύει για άλλες επαγγελματικές ομάδες, αλλά παραδόξως εξαιρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί).
   
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


            Αργύρης Κολοκοντές                                Ηλίας Μούλελης